Aritma cup: Sokol Řepy – FK Zbuzany 1953 “B” 2:3

3.3.2019 9:30 Aritma, UMT

K předposlednímu zápasu turnaje nastoupil náš tým bez většiny hráčů „A“ týmu, protože na ty čekala odpolední generálka s celkem Modřan. Tentokrát nás navíc čekal nejlepší tým turnaje s impozantním skóre 32:0, k němuž přispěl i bývalý sparťan Marek Kincl, a tak si mohl náš tým otestovat hlavně obrannou činnost.

Podle předpokladu se již od začátku utkání hrálo hlavně na naší polovině a za půlku se míč dostával spíše sporadicky. Skóre se poprvé změnilo v 8. minutě, kdy se hráč Zbuzan prosadil ve vápně i v sevření tří našich obránců. Očekávaný brankostroj však nepřicházel, neboť celý tým výborně bránil. Zejména Budínský na stoperu převedl skvělý výkon. A co nezachytila naše obrana, to pokryl gólman Tesař, kterému největší starosti nadělala dělovka doprostřed branky, jíž musel vytahovat zpod břevna. Podruhé kapituloval až minutu před koncem poločasu, kdy Zbuzany využili rohový kop. Náš tým vystřelil na branku soupeře až v poslední minutě, kdy svůj přímý kop kroutil přes zeď Naňko, ovšem brankář Zbuzan míč lapil.

Druhý poločas už byl o něco vyrovnanější. Náš tým hrozil hlavně rychlými protiútoky zakončované Dudou. Ten se po šesti minutách řítil po přihrávce od Naňka sám na gólmana, jenže zakončoval jen do brankáře. V 55. minutě bohužel přišla z pravé strany kolmá přihrávka do našeho pokutového území, kterou zužitkoval pohotový Kincl – 0:3. Po hodině hry ovšem dostal Duda další přihrávku za obranu, tentokrát od Kaisera, a skákající míč tentokrát poslal lobem do sítě, čímž ukončil 510 minut trvající neprůstřelnost zbuzanského brankáře v turnaji – 1:3. Neuběhly ani tři minuty, když do vápna soupeře letěla přihrávka na Plevku, kterého nešetrně trefil obránce Zbuzan do ruky a sudí nařídil pokutový kop. Tradiční exekutor penalt Naňko se nemýlil a snížil už na 2:3! O pět minut později mohl Duda dokonce vyrovnat, když přihrávka od Naňka prošla obránci nohama a náš útočník běžel z pravé strany sám na brankáře. Bohužel jeho prudká střela skončila nad břevnem. Také na druhé straně se musel Tesař zasahovat proti několika nebezpečným střelám a při jednom přetaženém centru míč dopadl na břevno, nicméně skóre již se do konce zápasu nezměnilo.

Sestava: Tesař – Kaiser, Budínský, P. Svoboda, Jaroš  – Fejfar (46. Kosina), Nekvapil (46. Plevka), L. Klíma (78. Nekvapil), J. Svoboda (69. Fejfar) – Máchal (46. Duda), Naňko

Branky: 60. Duda, 63. Naňko z pen. – 8. Šrám, 44. Veselý, 55. Kincl

Poločas: 0:2

Poslední utkání turnaje sehraje náš tým za dva týdny proti Sokolu Nebušice (10:30).

Další výsledky 6. kola

SK Roztoky – Sokol Vonoklasy 7:0

Sokol Nebušice „B“ – Sparta Košíře 2:1

FK Řeporyje – SK Slovan Kunratice „B“ 2:0