Aritma cup: Sokol Řepy – Sparta Košíře 1:0 (1:0)

16.2.2020 15:30 Aritma, UMT

V pátém zápase letošního Aritma cupu nastoupil náš tým proti Spartě Košíře (II. třída – po podzimu 1. místo) a čekal se tak vyrovnaný souboj.

První nebezpečnou situaci před brankou vytvořil v 7. minutě Semrád, centrem od postranní čáry na hlavu Stahla, který však z malého vápna hlavičkoval nad. O dvě minuty později unikl košířské obraně Macek a jeho střelu na zadní tyč musel brankář soupeře vyrážet nohou. O chvilku později přišel rozhodující okamžik zápasu. Naňko byl faulován ve vápně a získal tím pro náš tým výhodu pokutového kopu. K penaltě se postavil Tumpach, ovšem brankář jeho střelu k levé tyči vyrazil. Z následné dorážky už se ale Tumpach nemýlil – 1:0.

V 15. minutě střílel na Tesaře zblízka hráč Košíř, ale náš brankář míč úspěšně vyrazil do zámezí. O pět minut později se útočník soupeře dostal skrz naší obranu až před Tesaře, ale na poslední chvíli zasáhl Petr Svoboda. Po půlhodině hry střílel bez přípravy Naňko, jehož dělovku zblokoval jeden z obránců na roh. Z následného rohu hlavičkoval Babol‘ přímo do náruče gólmana. Stejný hráč měl na konci poločasu ještě jednu nadějnou hlavičku, která těsně minula branku.

Na začátku druhé půle Mackovi nechtěně přihrál soupeř, takže mohl postupovat z levé strany sám na brankáře. Ani na dva pokusy se ale neprosadil. Nejprve zasáhl brankář a následnou dorážku jeden z obránců srazil na roh. V 62. minutě přišla největší šance Košíř. Náš tým trochu propadl v bránění a střílejícího hráče fauloval ve vápně Semrád. Exekutor penalty na straně Košíř naštěstí vysoko přestřelil. Od 65. minuty hráli Košíře, po odstoupení jednoho hráče, pouze v deseti. V 69. minutě měl střeleckou příležitost uvnitř vápna Jan Svoboda, ale brankáře nezaskočil. Další velkou šanci měly v 73. minutě Košíře. Přímý kop přes zeď, tečoval ve výskoku ještě jeden z našich hráčů, od kterého se míč odrazil na tyč. O pár minut později trefily Košíře tyč ještě jednou, ale to už bylo z téměř nulového úhlu. V 78. minutě vyvezl míč Petr Klíma až téměř k hranici vápna, kde se k němu dostal Stahl, jenž tvrdou ranou vyzkoušel košířského brankáře. Poslední velkou příležitost měl dvě minuty před koncem Babol‘ , který srazil centrovaný míč těsně vedle branky.

Sestava: Tesař – Semrád, P. Klíma, Tumpach, P. Svoboda – Dolejš (61. J. Svoboda), Macek, Naňko,  Babol‘  – J. Svoboda (46. Kosina), Stahl

Branka: 11. Tumpach

Poločas: 1:0

V posledních dvou kolech nás čekají soupeři ze středních Čech. Jako první to budou příští neděli v 11:30 SK Roztoky.

Další zápasy 3. kola

Sokol Vonoklasy – Sokol Nebušice „B“ 8:4
Slovan Kunratice „B“ – SK Roztoky 1:10
Sokol Lipence – FK Řeporyje /nehráno/

Průběžná tabulka
Tým Z V R P Skore Body
1 FK Řeporyje 3 3 0 0 10:0 9
2 Sokol Řepy 5 3 0 2 7:6 9
3 Sokol Lipence 3 2 1 0 17:4 7
4 Sokol Vonoklasy 3 2 0 1 10:12 6
5 SK Roztoky 3 1 1 1 12:4 4
6 FK Sparta Košíře 3 1 0 2 9:3 3
7 Sokol Nebušice „B“ 3 0 0 3 6:23 0
8 Slovan Kunratice „B“ 3 0 0 3 1:20 0