Aritma cup: Sokol Řepy – Sparta Košíře 2:0

10.2.2019 15:30 Aritma, UMT

Po týdenní pauze, způsobené sněhovou nadílkou minulou neděli, opět pokračoval turnaj na Aritmě. Ve třetím zápase Aritma cupu narazilo naše mužstvo na tradičního soupeře z Košíř, hrajícího momentálně o soutěž níže.

V první půli nebyl na hřišti k vidění moc pohledný fotbal. Opravdu velkou brankovou příležitost jsme neviděli ani na jedné straně. Až krátce před koncem poločasu měl několik možností k zakončení Duda, ale ani on nedokázal dostat míč do sítě.

To druhý poločas byl úplně o něčem jiném. Už po pěti minutách běžel zprava sám na brankáře čerstvý Martínek. Jeho zakončení po zemi na zadní tyč bohužel těsně minulo branku. O tři minuty později slibně hlavičkoval po rohu Tumpach, také těsně vedle. Na druhou stranu i Košíře měly velkou šanci, to když soupeř v malém vápně úspěšně přeloboval Hermana. Míč naštěstí letěl podél branky a dopadl těsně před brankovou čáru, odkud ho rychle odpálil jeden z našich obránců do bezpečí. Chvilku poté ještě prudká tečovaná střela těsně minula levou Hermanovu tyč.

Rozhodující okamžiky zápasu se udály po hodině hry. Naší první branku snad nemohl vstřelit nikdo jiný, než Roman Fuzzi. Dvacet metrů od branky převzal míč od Kimranova a najednou měl před sebou volný prostor. Napálil tedy míč vysoko na střed branky, což gólmana tak zaskočilo, že se po jeho padající střele jenom ohlédl – 1:0. Již o pět minut později se naši hráči dostali kombinací po pravé straně do vápna. Kimranov si zády k brance nejprve pokryl míč před obráncem, aby se poté uvolnil a přihrál pod sebe na hranici vápna, kam si na přízemní přihrávku naběhl Martínek a bez přípravy dopravil míč do sítě – 2:0.

I v dalším průběhu měl náš tým několik dalších možností k navýšení skóre, ale také přežil šanci soupeře, která skončila na tyči Hermanovy branky. Stav už se tak do konce zápasu nezměnil.

Sestava 1.poločas: Herman- Semrád, P. Klíma, Tumpach, Budínský – Macek, Gregor, L. Klíma, J. Svoboda – Žovnir, Duda

Sestava 2.poločas: Herman – Semrád, P. Klíma, Tumpach (65. Budínský), Svoboda – Kimranov (70. Duda), Macek, L. Klíma, Jaroš (53. J. Svoboda (80. Kimranov)) – Fuzzi, Martínek

Branky: 62. Fuzzi, 67. Martínek

Poločas: 0:0

Příští neděli nastoupí náš tým už v 11:30 proti SK Roztoky

 

Další výsledky 3. kola

FK Zbuzany 1953 „B“ – FK Řeporyje 5:0 (3:0)

SK Slovan Kunratice „B“ – SK Roztoky 0:2

Sokol Vonoklasy – Sokol Nebušice „B“ 6:1