Přípravný zápas: Sokol Řepy – Sokol Stodůlky 4:7

Na Chobotě, 9.8.2018 18:30

V posledním přípravném zápase nás opět čekal soupeř z I. A třídy, tentokrát ze Stodůlek.

Jako první vyzkoušel pozornost soupeřova brankáře už v první minutě střelou z dálky Paul, ale v dalším průběhu utkání už si vytvářeli šance spíše hosté. V 9. minutě ještě Herman vychytal hráče Stodůlek, který na něj postupoval sám, ale o dvě minuty později už se jenom ohlédl po technické střele zpoza vápna, jež zapadla do pravého horního rohu – 0:1. V 17. minutě unikl naší obraně hráč soupeře a střelou k tyči nedal Hermanovi šanci – 0:2. Po dalších pěti minutách dokázal náš brankář sice vyrazit střelu soupeře, ale k vyraženému míči se dostal na hranici vápna úplně volný hráč Stodůlek a přidal třetí branku. Až za stavu 0:3 předvedl náš tým kloudnou akci. Po ose Hrubý-Kudela-Žovnir střílel posledně jmenovaný z úhlu pouze do boční sítě. To hosté celkem jednoduše přidali do poločasu ještě dvě branky. Až krátce před poločasem zaznamenal alespoň čestný úspěch Fuzzi, když od postranní čáry poslal vysoký míč na branku. Ten překvapivě přeletěl brankáře a na zadní tyči zapadl do sítě – 1:5.

Do druhého poločasu postavili hosté několik hráčů z „B“ týmu a hra se tak vyrovnala. Již po minutě hry trefil po rohovém kopu Tumpach hlavou tyč. Po hodině hry proletěla Fuzziho střela těsně nad břevnem. Jenže pár minut na to, udělal náš tým chybu v rozehrávce a hosté jednoduše přidali další branku. O chvilku později, po centru z levé strany, zvýšili hosté již na hrozivých – 1:7. Až v poslední čtvrthodině se náš tým konečně dokázal prosadit. Nejprve Kudela z hranice vápna skóroval prudkou ranou o břevno – 2:7. Za další minutu potom snížil z pokutového kopu Tumpach na 3:7. Skóre uzavřel premiérově, sedm minut před koncem, Jakub Pauer, když pohotově dorazil do sítě předchozí střelu Paula, jíž stodůlecký brankář pouze vyrazil před sebe – 4:7.

V neděli čeká náš tým už první mistrovský zápas na půdě donedávna přeborových Cholupic.

Sestava 1. poločas: Herman – L. Klíma, Tumpach, Plevka, Semrád – Žovnir, Hrubý, Paul, Fuzzi  – J. Svoboda – Kudela

Sestava 2. poločas: Herman – Žovnir, Plevka (72. J. Svoboda), L. Klíma, Tumpach – J. Pauer, Paul, Michna, Vodička – Hrubý (64. Kudela) – Fuzzi

Branky: 41. Fuzzi, 78. Kudela, 79. Tumpach z pen., 83. J. Pauer – 11., 17., 22., 35., 38., 66., 70.

Poločas: 1:5

Více fotografií ze zápasu si můžete prohlédnout na Google-Plus.