1. kolo: Sokol Cholupice – Sokol Řepy 2:1

2018/2019 I.B třída 1. kolo
12.08.2018 17:00

2 : 1

K prvnímu zápasu po návratu do I. B třídy, cestoval náš tým do Cholupic. Do vesnice na jižním okraji Prahy, kde se ještě před dvěma roky hrál Pražský přebor, dorazilo z našeho mužstva pouze jedenáct hráčů, a tak do hry zasáhl i trenér.
Už ve čtvrté minutě bohužel utekl naší obraně po pravé straně hráč Cholupic, který přihrávkou přes celé vápno našel na zadní tyči nabíhajícího spoluhráče, jenž v pádu zalepil míč do branky – 1:0. Rychlá branka domácí tým trochu ukolébala a hra se postupně přesunula na jejich polovinu. Velké štěstí měl domácí brankář při Máchalově lobu, kterému do šance přihrál jeden z cholupických obránců. O několik minut později se po vysunutí Paulem řítil sám na brankáře Kudela, bohužel vůbec netrefil branku. Až ve 24. minutě se náš tým dočkal zaslouženého vyrovnání. Na centr z trestného kopu nedaleko rohového praporku si ve vápně vyskočil Máchal a hlavou poslal míč ke vzdálenější tyči, kde zapadl do sítě – 1:1. Na opačné straně, sice chyboval při kombinaci před vápnem Hrubý, naštěstí Herman následnou šanci hostí vytěsnil na roh. To o chvilku později se mohlo měnit skóre na druhé straně. Po rychlém protiútoku a přihrávce od Fuzziho se před malým vápnem uvolnil Máchal přes obránce a vypálil doprostřed branky. Jeho prudkou střelu však cholupický brankář zázračně vyrazil nad branku.
Ve druhém poločase měli domácí několik slibných brejků, při kterých občas musel zasahovat až náš gólman. Do vedení ale mohl jít také náš tým po přesné střele Tumpacha k tyči, kterou domácí brankář jen s námahou vyrazil. V 59. minutě, po centru od postranní čáry, náš tým nepokryl odražený míč na hranici vápna a cholupický hráč toho beze zbytku využil – 2:1. Vyrovnat mohl náš tým v 83. minutě, kdy se řítil do šance Máchal, jenž zkusil pohotově přelobovat vyběhnuvšího brankáře. Míč však dopadl těsně před branku, kde ho ještě dostihl obránce. Pár minut na to, postupoval z rohu pokutového území na brankáře Fuzzi, ale ani jeho technická střela se nevešla do branky.
Z Cholupic si tak náš tým odvezl těsnou porážku, což je vzhledem k průběhu utkání škoda. Při kvalitnějším řešení brankových příležitostí, mohl výsledek vypadat úplně jinak.
Sestava Sokola Řepy
22 Herman (B)
2 Kaiser    /70. Duda/
20 Plevka
9 Tumpach
14 Semrád
11 Fuzzi
7 Paul
12 Hrubý
10 Koblic
13 Kudela
5 Máchal

 

Náhradníci
8 Duda
Trenér: Daniel Kaiser

 

Branky
4′ Štoček
24′ Máchal
59′ France
Rozhodčí: Vendelín Poustka
Diváci: 90
Statistiky
17 Střely celkem 18
6 Střely na branku 4
8 Střely mimo 10
3 Střely zablokované 4
3 Rohové kopy 5
3 Ofsajdy 4

I přes dobrý výkon jsme z Cholupic odjeli bez bodu