Aritma Cup: Sokol Řepy – Sparta Košíře 3:2

4.2.2018 15:30 Aritma, UMT

Jako první zahrozil v 5. minutě Koblic, když si naběhl na centr z levé strany od Vodičky. Jeho prudká střela letěla bohužel nad. Podobně dopadly i Paulovy pokusy za hranicí pokutového území. Ve 20. minutě tak udeřilo na opačné straně. V levém rohu našeho pokutového území se ocitl nehlídaný hráč soupeře, který pohotově vypálil k bližší tyči a Herman se po jeho střele natahoval marně – 0:1. O deset minut později měl příležitost z přímého kopu Semrád, ale jeho střelecký pokus zblokovala postavená zeď, takže s ní neměl košířský brankář moc práce. Přímo do náruče brankáři mířily později i střely od Koblice. Těsně před půli, pár minut poté co náš tým přežil velkou šanci hostí, sebral Koblic na hranici vápna míč obránci soupeře. Po jeho rychlém průniku do vápna, následovala kolmá přihrávka po zemi na Paula, který míč ještě přepustil úplně volnému Máchalovi, jenž do odkryté branky skóroval – 1:1.

Do druhého poločasu naskočil do branky Zdanovec a hned po několika sekundách musel vytáhnout výborný zákrok na střelu soupeře, poté co obrana dostatečně neodvrátila rohový kop. Na druhé straně zase mířil přesně k tyči Koblic, ale i tentokrát, míč lapil gólman soupeře. V 55. minutě zkoušel Semrád najít zpětnou přihrávkou nabíhajícího Paula, který však neměl moc času na kvalitní zakončení. Zhruba po hodině hry, získal hráč soupeře ještě na své polovině míč a dlouhým centrem našel před naším pokutovým územím volného spoluhráče. Ten měl dost času na to, aby vyběhnuvšího Zdanovce pohodlně přehodil – 1:2.  O pár minut později zakončoval Semrád pěknou kombinaci s Hrubým a Vodičkou, ale stav zůstal stejný. Nebezpečně vypadal i přetažený centr Nekvapila. Stejně jako v 80. minutě hlavička Máchala po centru Semráda. Když už to vypadalo, že do turnaje vstoupíme porážkou, tak náš tým dvěma slepenými góly v závěru zcela otočil výsledek. Nejprve na pravé straně ukořistil míč Lukáš Klíma, a když se s ním dostal do vápna, vystřelil na zadní tyč, kam už brankář Košíř nedosáhl – 2:2. Hned o minutu později využil špatné komunikace mezi obranou a brankářem Semrád. Jeho první střelu sice ještě brankář dokázal zastavit, ale dorážce už v cestě do sítě nezabránil ani obránce jistící na brankové čáře – 3:2!

Sestava: Herman (46. Zdanovec) – Eichler (30. L. Klíma), Nekvapil, Tumpach, Semrád (73. Ďurčík)  – Ďurčík (65. Eichler (80. Semrád)), Koblic, Hrubý, Vodička – Paul, Máchal

Branky:  43. Máchal, 85. L. Klíma, 86. Semrád – 20. Kotouček, 65. Kirchmann

Poločas: 1:1

Ostatní výsledky 1. kola

SK Aritma Praha „B“ – FK Řeporyje 1:1 (1:1)
FK JInočany – SK Roztoky 2:5 (0:3)
Sokol Vonoklasy – TJ Hostivice 1:7 (0:4)