Víkendové přípravné zápasy

Poslední víkend před začátkem sezóny náš tým odehrál dvě utkání s hodně rozdílným výsledkem.

Hostouň, 19.8.2017 17:00
Sokol Hostouň – Sokol Řepy 6:0

Na pátý přípravný zápas jsme cestovali do Hostouně u Prahy. Místní „B“ tým pro nás byl v pořadí už čtvrtým soupeřem letní přípravy, jenž v loňské sezóně vybojoval postup do vyšší soutěže.

Domácí tým měl od začátku utkání herní převahu a vytvořil si několik střeleckých příležitostí, včetně efektního zakončení nůžkami, nicméně do vedení mohl jít i náš tým. Martin Semrád se prohnal přes váhajícího obránce a střelou po zemi podél brankáře nastřelil tyč hostouňské branky. V patnácté minutě však náš mladý gólman Honza Tesař poprvé kapituloval. Proti dvěma hráčům Hostouně neměl šanci a domácí útočník pohodlně skóroval do prázdné branky – 1:0. O deset minut později skončila v naší brance také povedená střela ze dvaceti metrů přímo do šibenice – 2:0. Po půlhodině zahrozil také náš tým, když z přímého kopu pěkně vystřelil Czwartynski, bohužel hned z protiútoku jsme obdrželi třetí branku – 3:0. V následující desetiminutovce jsme si vytvořili několik brankových příležitostí, ale Fuzzi ani Naňko své šance nevyužili. Snad největší příležitost měl ve čtyřicáté minutě Lukáš Klíma, jehož prudkou střelu vytáhl domácí brankář jen s námahou na břevno.

Krátce po změně stran udělal hrubku Petr Svoboda, když si nechal vzít míč a pustil tak houstoňského hráče do sólového nájezdu, který úspěšně proměnil – 4:0. V dalších minutách zabránil Tesař několika jistým brankám, ale přesto naší obranu domácí ještě dvakrát rozebrali a docílili dalších dvou branek – 6:0.

Sestava: Tesař – Semrád, Svoboda, Tumpach (63. P. Žmolil), Czwartynski – Fuzzi, Nekvapil (46. Šumanský), Máchal, Vodička (35. L. Klíma) – Táčner, Naňko

Branky: 15., 26., 32., 49., 64. a 70.

Poločas: 3:0

Na Chobotě, 20.8.2017 17:30
Sokol Řepy – FC Zličín „B“ 4:2

Stalo se již pomalu příjemnou tradicí zakončit letní přípravu vítězstvím nad Zličínem. Tentokrát byl však k dispozici velmi úzký kádr, takže do hry naskočit musel i jeden z našich trenérů. Přesto jsme v utkání předvedli nejlepší výkon přípravy.

Už ve čtvrté minutě hlavičkoval nebezpečně Ďurčík, ale skóre se měnilo až o dvě minuty později, když křížnou přihrávku do vápna od Martina Semráda uklidil ve skluzu do sítě Roman Fuzzi – 1:0. O čtvrt hodiny později mohl Fuzzi přidat druhou branku, ale míč po jeho hlavičce rybičkou se díky obránci zastavil na brankové čáře. O chvíli později naštěstí přidal druhou branku Petr Macek po souhře s Kudelou – 2:0. Za pár minut vyzkoušel pozornost našeho brankáře Šumanský, ale Jakub Zdanovec byl u své pravé tyče včas. V prvním poločase stojí za zmínku ještě pěkně střela Lukáš Klímy, kterou zličínský brankář vyrazil nad branku. V závěru poločasu si dvě velké šance vytvořili také hosté, ale Zdanovec si s oběma poradil.

Druhý poločas však začal velkou chybou Petra Táčnera, s jehož nečekanou přihrávkou si zličínský útočník poradil a střelou po zemi k tyči snížil – 2:1. Táčner, který nastoupil netradičně na pozici stopera, se přitom navíc ještě zranil. Trochu klid nám dodal Petr Macek, který v 58. minutě přidal druhou branku – 3:1. O pět minut později však hosté podruhé snížili střelou z hranice pokutového území – 3:2. Pak si vypracovali hosté několik velkých šancí, z nichž ta největší skončila na tyči naší branky. Naštěstí Petr Macek obul střelecké kopačky a svým třetím gólem po zemi k tyči v podstatě rozhodl o výhře – 4:2.

Přípravu zakončí náš úterní souboj se Sokolem Jeneč na hřišti soupeře. Zápas by měl začít v 18:00.

Sestava: Zdanovec – Nekvapil, Táčner (47. P. Žmolil), Svoboda, Šumanský – Semrád, P. Žmolil (7. L. Klíma), Macek, Ďurčík – Fuzzi, Kudela

Branky: 6. Fuzzi, 30., 58. a 81. Macek – 46. a 63.

Poločas: 2:0

Více fotografií ze zápasů si můžete prohlédnout na Google-Plus.