Účast MŽ na turnaji v Českém Brodě

V neděli 25.6.2017 se náš tým mladších žáků (U13) zúčastnil turnaje, který se konal v areálu SK Český Brod. Na turnaj bylo přihlášeno celkem 18 týmů a nás čekalo celkem 9 zápasů.

V základní skupině jsme z pěti zápasů, získali celkem 10 bodů. Na úvod jsme získali bod za remízu s Uhříněvsí, poté získali 9 bodů v řadě, kdy jsme si poradili s FA Praha, domácím „B“týmem a Slavojem Vyšehrad. Poté, co jsme měli jistý postup do finálové skupiny, hráli jsme s ČAFC Židenice o první místo ve skupině, ale po našich chybách se radoval soupeř. Byli jsme však jediní, kdo dokázal vstřelit Židenicím gól.

Po hodinové pauze jsme úvodní duel finálové skupiny zvládli herně, ale ne gólově. Kostelec nad Labem se dvakrát dostal na naší polovinu a dvakrát se trefil do černého. Nám tam bohužel spadnul jen jeden gól a výhru brali hosté. V dalším zápase jsme vyrobili dvě veliké hrubky a poté se snažili zápas dohnat, což se nám opět nepovedlo a Čelákovice vyhráli 3:2. Proti A týmudomácích jsme si vypracovali již dvougólový náskok, ale závěr zápasu jsme hrubě nezvládli a prohráli 2:4. V posledním zápase jsme změřili síly s FK Jablonec. Soupeř v případě výhry mohl slavit celkový triumf, my jen hráli o čest. Kvalita soupeře se brzy projevila, stejně jako únava na našich hráčích a konečný výsledek 1:4 znamenal, že jsme ve finálové skupině nezískali jediný bod.

V celkovém pořadí jsme tedy obsadili šesté místo a stali se nejúspěšnějším zástupcem Prahy, kdy až za námi skončili dva týmy Vyšehradu, FA Praha a další.

Pozitivní je, že vezeme individuální ocenění v podobě nejlepšího střelce turnaje. Po penaltovém rozstřelu se jím stal František Rott (dle naší evidence 10. gólový ovšem pořadatelé zaznamenali jen 9 gólů, proto penaltový rozstřel).

Klukům děkujeme za výbornou reprezentaci našeho klubu a Fandovi gratulujeme k získání individuální ceny.