Aritma Cup: Sokol Řepy – SK Roztoky 1:1

5.2.2017 11:30 Aritma, UMT

V prvním utkání zimního turnaje na Aritmě nás čekal soupeř z Roztok u Prahy, se kterým jsme loni utrpěli vůbec nejvyšší porážku zimní přípravy (1:6).

I tentokrát si hráči Roztok od začátku vytvářeli řadu střeleckých příležitostí. V první velké šanci mířila střela soupeře ještě do tyče. Při další už však musel Herman zasahovat. První střelu ještě stačil vyrazit, nicméně odražený míč se dostal k úplně volnému hráči Roztok, který stál naštěstí v ofsajdu a tak vstřelená branka nemohla být uznána. O pár minut později navíc Herman úspěšně vykryl sólový nájezd soupeře. V závěru poločasu se začali osmělovat i naši hráči. Z pravé strany se ocitl sám před brankářem Semrád, jenž přihrávkou vybídl ke skórování, před prázdnou brankou stojícího Naňka, bohužel i tentokrát se mávalo postavení mimo hru. První nebezpečnou střelu tak vyslal těsně před odchodem do kabin Plevka, avšak gólman soupeře byl u pravé tyče včas.

Podobně jako v první půli, vstoupily Roztoky lépe i do druhého poločasu. Po několika ošemetných šancích, šly Roztoky zaslouženě do vedení. Herman vyběhl z branky, aby snížil střelecký úhel soupeři postupujícímu z pravé strany. Ten však přihrál osamocenému hráči Roztok před naší brankou, pro kterého už nebyl problém trefit odkrytou branku – 0:1. O pár minut později minut mohlo být ještě hůř. Tvrdá střela soupeře mířila naštěstí přímo doprostřed branky, kde stál připravený Herman. Vzápětí mohl na druhé straně hlavou srovnat Michna, ale jeho pokus mířil nad. Poté branku Roztok ohrožoval z pravé strany svými centry Semrád, z nichž dva zatančily na břevně. Vyrovnání jsme se tak dočkali až patnáct minut před koncem. Lukáš Klíma potáhl míč po pravé straně a k překvapení všech, místo centru zvolil tvrdou střelu po zemi, kterou brankář Roztok nedokázal zastavit – 1:1. Hráči soupeře se sice snažili najít odpověď, ale jejich střelecké pokusy už mířily jen mimo branku. Tři minuty před koncem ještě mohl výsledek otočit Naňko, kterého svým centrem z pravého křídla našel v malém vápně Semrád, bohužel jeho hlavička mířila těsně nad.

V příštím kole nás čeká v neděli 12. února od 15:30 Sokol Hostivice.

Sestava: Herman – Sedlák (45. L. Klíma), Pospíšil, Čermák, Hudec (65. Sedlák) – Semrád, Michna, Nekvapil (45. Gröbl), Naňko – Plevka (45. Šparlinek), Ďurčík.

Branky: 75. L. Klíma – 53. Řepa

Poločas: 0:0

Další výsledky:

SK Aritma Praha U19 – FK Sparta Košíře 2:0 (0:0)

FK Řeporyje – TJ Sokol Hostivice 0:0

TJ Sokol Nebušice – Sokol Vonoklasy 2:3 (2:1)